Search This Blog

Saturday, September 05, 2009

SAlam Ramadhan


Assalamualaikum dan salam sejahera,Alhamdulillah.. Pada tahun 1430H ini, kita masih berpeluang untuk menjalani ibadah Puasa Ramadhan. Pada tahun ini ibadah Puasa dalam suasan yang berbeza. Sebelum dalam suasana orang yang bergelar PELAJAR, namun sekarang bergelar PEKERJA. em?? da beza tak..? adakan, terutama dalam segi tulisan nya ;). Namun begitu, syarat sah puasa dan adab tatasusilanya tak akan berubah.


Waktu dalam bergelar pelajar sudah menjadi kenangan yang tidak di ulang kembali kerana masa tidak akan sama. Tetapi kita jangan lepaskan peluang Ramadhan yang ada sekarang untuk sama-sama melakukan ibadat kepada ALLAH SWT. Berpuasa di siang hari dan berterawih di malam.

Jadi, ayuhlah kita meriahkan kempen membaca Al-Quran 5 juzuk. Bersama-sama kita rebut keberkatan Ramadhan yang ada padanya. Semoga Ramadhan kali ini lebih baik daripada sebelumnya. Selamat berpuasa dan selamat ,. Salam Ramadhan. :-)

No comments:

Madah Ilmuan

Saya Ada satu epal, anda Ada satu epal. Kita tukar epal, anda Ada satu Dan saya tetap Ada satu. Jika anda Ada satu ilmu Dan saya Ada satu ilmu, kemudian Kita tukar ilmu tersebut, anda Ada dua ilmu Dan saya Ada dua ilmu...

Just to charge information

Indahnya Kata-kata

Jujurlah terhadap diri sendiri ketika bermuhasabah. Koreksi satu persatu kesalahan kita. Jangan nafikan realiti. Setelah disedari kelemahan dan kesilapan kita, maka akui hakikat itu. Ingat, kita perlu maafkan diri kita kerana kita juga perlu mengasihi diri kita sendiri.

INgat2kan....Sekarang Bulan Ramadhan 1430 H

Total Pageviews