Search This Blog

Wednesday, July 14, 2010

Episod Semester 2nd Quater

Salam mawardah warahmah..
Selamat untuk meneruskan pejuangan walau apa pun yang berlaku..
Bersua di semester yang kedua 2010, episod kehidupan tentang pelajar yang mengambil Sarjana diteruskan. Walaupun berbagai ujian dalam hidup ini namun kehidupan insan mesti diteruskan. Dengan ibadah dan amalan. Bertambah usia ? Bertambah jugakah amalan dan ibadah?
HANYA ALLAH SAHAJA YANG BERKUASA
Kita insan yang kerdil, Ilmu yang sangat cetek. Amalan yang tidak tau setakat mana kiranya. Tetapi Kata2 hikmah Yang ada mengatakan "Berkerjalah Seperti kamu akan hidup Seribu Tahun, dan Beramallah Seperti Kamu Akan MAti Esok hari".

Beramal dengan ilmu, Amar Makruf Nafi Mungkar.

HAri ini sudah minggu kedua pengajian setelah membuat pendaftaran pada 3 Julai 2010
Meriah permulaan sem dengan berita tempat tinggal. Daripada menumpang rumah orang pergi menyewa rumah sewa berdekatan. Tut..tut.. seminggu menyewa dapat berita dapat kolej. Lega juga dengan berita tu, almaklum tak payah kerap kali keluar masuk dan bawa kereta.. Sebabnya kenapa? sebabnya "cost" minyak kereta amat2 la banyak. Kita ni pelajar yang tak bekerja perlu, so perlu berjimat selagi termampu.

mUdah-mudahan dimurahkan rezeki. Dan disenangkan urusan. Niat mesti ikhlas=)

Madah Ilmuan

Saya Ada satu epal, anda Ada satu epal. Kita tukar epal, anda Ada satu Dan saya tetap Ada satu. Jika anda Ada satu ilmu Dan saya Ada satu ilmu, kemudian Kita tukar ilmu tersebut, anda Ada dua ilmu Dan saya Ada dua ilmu...

Just to charge information

Indahnya Kata-kata

Jujurlah terhadap diri sendiri ketika bermuhasabah. Koreksi satu persatu kesalahan kita. Jangan nafikan realiti. Setelah disedari kelemahan dan kesilapan kita, maka akui hakikat itu. Ingat, kita perlu maafkan diri kita kerana kita juga perlu mengasihi diri kita sendiri.

INgat2kan....Sekarang Bulan Ramadhan 1430 H

Total Pageviews