Search This Blog

Tuesday, January 05, 2010

KULI@H SUD@H BERMUL@

Salam Mawardah buat semua..
Sekarang sesi pembelajaran telah bermula. Sesi Persekolahan 2010 dgn azam baru. Cikgu Baru. Tempat Baru dan semua baru. Tapi ada juga yang lama. Apa ye?
Rumah? Orang? Azam? ...Emmm... diri sendiri yang jawab yee...

Bagi @na dan kawan2 di Sintok, alam pembelajaran kembali sekali lagi tapi dalam suasana yang berbeza. Daripada undergraudate hingga nak ambil Master, still di Universiti Utara Malaysia, bila jumpa junior, banyak la yang bertanya,, "Buat apa kat sini?" " Kerja ke?" "Oo, Sambung belajar ye!".
Ada juga yang bertanya ,"Sem berapa ni?", "Sem satu ke?", ehh2.... ada rupa macam sem satu lagi ni... tapi memang la kami sem satu tapi sem satu Sarjana la.

Itu soalan baru2 jumpa, lama-lama sikit da pula yang soalan peribadi pula..??????
Apa ye?... Ada la...

Dah tau dari awal pendaftaran lagi, andai ambil master kelas tak la banyak macam ijazah sarjana Muda, kelas skit je... Sehari satu kelas. Kalau ambil 4 subjek, 4 kelas, jadi 4 hari jer la.

Tapi ceritanya panjang....
walau sedikit tapi kerjanya...emmm...... banyak tau...
Assignment..? Ini baru minggu kedua tapi dah 4 assignment. Kerja nya cari Jurnal je..
Dah tu, jurnal da kat libary. So, time rehat time dengan libary. Sekarang libary jadi tempat utama selepas kelas.

Pasal assginment, Pasal group asgnment.
Master ni ramai sangat orang foregni. Setiap kelas pasti ada. Kadang2 kalau berada di kalangan subjek Management or Technologi, group2 diorang la yang kongka.
emm....kelas yang berada di Malaysia macam berada bukan di MAlaysia.
Cakapnya....bukan main kuat lagi..Arabic... tapi apa pun tak faham.
Kalau English, boleh la juga dari tak tau langsung.

Kami kalau nak buat grouping akan duduk senyap dulu. Bila lecteru arah buat grouping...emmm...pak-pak Arab ni pun terus mara. Cari member group. Yang lucu pun ada...Nak cari member group yang boleh cakap arab je..
Kitaorg tak kisah. Selalunya dapat group. Yang best dapat foreign... da kisah la..nati sambung semula

Madah Ilmuan

Saya Ada satu epal, anda Ada satu epal. Kita tukar epal, anda Ada satu Dan saya tetap Ada satu. Jika anda Ada satu ilmu Dan saya Ada satu ilmu, kemudian Kita tukar ilmu tersebut, anda Ada dua ilmu Dan saya Ada dua ilmu...

Just to charge information

Indahnya Kata-kata

Jujurlah terhadap diri sendiri ketika bermuhasabah. Koreksi satu persatu kesalahan kita. Jangan nafikan realiti. Setelah disedari kelemahan dan kesilapan kita, maka akui hakikat itu. Ingat, kita perlu maafkan diri kita kerana kita juga perlu mengasihi diri kita sendiri.

INgat2kan....Sekarang Bulan Ramadhan 1430 H

Total Pageviews