Search This Blog

Friday, February 06, 2009

~Telah diTetapkan~


Salam Ukhwah buat semua,
sedikit pengisian untuk kita sama2 berfikir
Mengenai negara kita Malaysia;

Negara Malaysia telah heboh sejak dua mejak ni mengenai isu pilihan raya di negeri Perak.
Kawasan yang diduduki oleh pemimpin Pakatan Rakyat telah beralih arah telah menyebabkan kedududukan pemerintahan rakyat di Peraka berubah,
"emm...senang nye perubahan berlaku"
Itu lah kekuasaan Alllah. Sesungguhnya Allah mampu untuk melakukan sesuatu, baik itu baik untuk kita atau sebaliknya, kita terimalah dengan hati yang terbuka. Mungkin terdapat hikmah yang kita tidak ketahui.

Tetapi untuk sama-sama kita fikir, alangkah mudahnya berubah arah pemimpin-pemimpin sekrang. Daripada berada dalam satu pihak yang di anggap baik dengan tetiba beralih..
Langkah-langkah sebelum menduduki sesuatu pihak pula dilakukan dengan angkat sumpah..
setiap pihak pun akan berlaku angkat sumpah, Tetapi di mana sumpahnya untuk taat setia..?
Di mana setia nya? Tidak ada makna pun itu semau. BIla-bila masa saja angin berubah, begitulah manusia. Tidak akan tetap.
Jadi tak perlu lah rasanya bermain dengan sumpah dan taat setia jika tidak mampu untuk taat setia dalam tanggungjawab.

Dan kita sebagai orang yang bakal menerusi generasi yang berada sekarang, cuba2 lah berfikir dengan sebaik mungkin dan sematang-matang buah fikiran dalam membuat keputusan serta tindakan.
Jangan biarkan orang yang berada dibawah pimpinan kita dan dipertanggungjawab untuk kita kecewa dengan tindakan yang dibuat.
Jadikanlah Rasulullah SAW sebagai contoh terbaik untuk sebuah kepimpinan yang baik dan Pelan Strategik yang terancang.

Wallahua'alam.

No comments:

Madah Ilmuan

Saya Ada satu epal, anda Ada satu epal. Kita tukar epal, anda Ada satu Dan saya tetap Ada satu. Jika anda Ada satu ilmu Dan saya Ada satu ilmu, kemudian Kita tukar ilmu tersebut, anda Ada dua ilmu Dan saya Ada dua ilmu...

Just to charge information

Indahnya Kata-kata

Jujurlah terhadap diri sendiri ketika bermuhasabah. Koreksi satu persatu kesalahan kita. Jangan nafikan realiti. Setelah disedari kelemahan dan kesilapan kita, maka akui hakikat itu. Ingat, kita perlu maafkan diri kita kerana kita juga perlu mengasihi diri kita sendiri.

INgat2kan....Sekarang Bulan Ramadhan 1430 H

Total Pageviews